Komunitné centrum v lokalite K Starej tehelni je otvorené

17.08.2011 Prešov

Dňa 17.8.2011 sa o 11.00 za účasti primátora Pavla Hagyariho, vedúceho odboru sociálnych služieb MsÚ Mariána Baču a sociálnych terénnych pracovníkov otvorili nové priestory Komunitného centra v lokalite K Starej tehelni.

Otvorením nových priestorov Komunitného centra pre sociálne znevýhodnené skupiny obyvateľstva sa vytvorí priestor pre zabezpečenie vzdelávacej, tréningovej činnosti a voľno časových aktivít. Taktiež bude slúžiť na poskytovanie služieb v oblasti sociálneho poradenstva a vykonávania sociálnej prevencie, rovnako poradenstva v oblasti zamestnania a pod. Komunitné centrum tiež vytvorí priestor pre zmysluplné využitie voľného času detí a dospelých.

Tieto služby boli doteraz vykonávané a poskytované na odbore sociálnych služieb MsÚ v Prešove. Zajtrajškom však budú pracovníci bližšie k občanom a tým, ktorí poslanie Komunitného centra najviac potrebujú. Okrem terénnych sociálnych pracovníkov budú tieto priestory v rámci efektívnej komunikácie s nájomcami a plnenia si ich záväzkov voči mestu, využívané aj pracovníkmi odboru správy mestského majetku, ktorí vykonávajú správu mestských bytov v tejto lokalite.

Komunitné centrum tak vytvára následne aj priestor pre ďalšie subjekty a spoluprácu pri realizácii rôznych aktivít zameraných najmä na sociálnu, vzdelávaciu, kultúrnu oblasť a voľno časové aktivity.

Dotácie na tento projekt boli poskytnuté z Dotačnej schémy Úradu vlády Slovenskej republiky na podporu sociálnych a kultúrnych potrieb rómskej komunity v roku 2009. Konkrétne: Mesto Prešov Komunitné centrum – Nízkoprahové denné centrum pre deti a rodinu vo výške 35 000,- € (1 054 410,- Sk)

Cena diela za stavebné práce + inžinierske siete I. etapa : 47 146,80 € s DPH
Dotácia - Kontajnery 6 ks : 33 403,30 € s DPH (kapitálové výdavky)
Dotácia (vnútorné a technické vybavenie) : zvyšok dotácie (bežné výdavky)
 

Vyberte región